Rumored Buzz on solunum yetmezliği nedir
Wiki Article
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar Cehid 04 Ağustos 2024 Pazar Solunum yetmezliğinin belirtilerini yaşayan biri olarak, neden nefes darlığı ve morarma gibi semptomların ortaya çıktığını anlamaya çalışıyorum.
Örneğin, akciğer enfeksiyonları antibiyotik tedavisi gerektirir, kalp yetmezliği ilaçlarla tedavi edilebilir ve akciğer hastalıkları uygun tedavi protokolleriyle kontrol altına alınabilir.
Şiddetli astım, kistik fibrozis ve interstisyel akciğer hastalığı gibi diğer durumlar da kronik solunum yetmezliğinin gelişmesine katkıda bulunabilir.
Kan testleri: Oksijen seviyesi ve diğer solunum fonksiyonları ile ilgili olan kan testleri yapılır.
Oksijen Tedavisi: Oksijen konsantratörleri, oksijen tüpleri veya diğer cihazlarla sağlanan oksijen tedavisi, solunum yetmezliği olan hastaların oksijen seviyelerini artırmaya yardımcı olur.
Bunlar dışında göğüs bölgesine darbe alma, trafik kazası gibi faktörler sonucu akciğer çevresinde oluşan doku zedelenmeleri ve kaburga travmaları da akciğer fonksiyonlarında bozulma meydana getirebilir. Aşırı alkol ve sigara tüketimi, soba zehirlenmesi ya da zararlı kimyasal maddelerin solunması da akciğer sağlığını tehdit eden faktörlerdendir.
En iyi internet site deneyimi sağlamak için çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam etmeniz gizlilik politikamızı kabul ettiğiniz anlamına gelir.
Ayrıca çok ileri düzeydeki hastalara mekanik ventilasyon yapılabilmekte, ağızdan ya da gırtlaktan girilip tüp takılarak solunumun devam etmesi sağlanabilmektedir.
Hastanın durumuna göre farklı tedavi planları oluşturulmakta ve solunum yetmezliğine neden olan hastalık tedavi edilmektedir. Bunun için öncelikle hastaların sigarayı bırakması ve toksin madde solunması gereken işlerden ayrılması gerekmektedir.
Gerekli görüldüğü durumlarda, astım belirtilerine yol açan allerjen kaynaklı tetikleyici faktörlerin belirlenmesine propertyım etmek amacıyla alerji deri testleri de yapılabilir.
b-) Başka insanların kişi üzerindeki baskısı ve kişinin bunun etkisinde yaşaması başarısız bir yaşamı getirir.
Gece boyunca oksimetre ve polisomnografi gibi ek testler, uyku sırasında oksijen seviyelerini değerlendirmek ve kronik solunum yetmezliğine katkıda bulunabilen uyku apnesi gibi durumları teşhis etmek için kullanılabilir.
Solunum problemi ile ilgisi olmayan bu durumu ortaya koyabilmek için hipotermik ortamı kaldırarak periferik siyanozun devam edip etmediğini gözlemek gerekir.
Solunum yetmezliği, dokularda yeterli oksijen bulunmadığında veya kanda çAlright fazla karbondioksit bulunduğunda meydana gelir. Bazı durumlarda her solunum yetmezliğinden ilk etkilenen organ aşağıdakilerden hangisidir ikisi de görülebilir. Bu nedenle solunum yetmezliği iki ana türe ayrılır: